Kampen for en Digitalis…

4 jul

Jeg har de seneste to år kæmpet for at få Digitalis (Fingerbøl) til at gro i Skovhushaven. Første sæson var jeg stærk i troen. Jeg havde hørt og læst at Digitalis såede sig selv villigt, og at man inden man så sig om havde en mark fuld af Digitalis i sin have. Og kampen med Digitalis var at holde dem i ave.  Hmm…jeg såede og købte Digitalis klar til udplantning. Jeg havde jo forberedt mig, og vidste de var toårige, så med både frø og plante følte jeg mig helt dækket ind. Men, men, men…ingen Digitalis kom. Samme seance gentog sig sidste år (dog med lidt større skepsis fra min side). Stadig ingen Digitalis. Heldigvis forspirede jeg sidste sommer også enkelte frø som jeg passede og plejede i potter over sommeren. Disse små, undselige planter plantede jeg ud i staudebeddet sidst på sommeren. Og se nu…alt godt kommer til den der venter. Mon haven bliver fuld af Digitalis næste år ;-).

Digitalis (Fingerbøl) i blomst

Digitalis (Fingerbøl) i blomst

3 kommentarer to “Kampen for en Digitalis…”

 1. anettejackson@live.dk 8. juli 2013 hos 08:00 #

  Kære …….. hvem er du?

  Digitalis kan man ikke undvære i sin have, så det er godt, at det endelig lykkedes dig, og at du ikke gav op! Jeg har opdaget, at næsten alle de haver jeg har set, og er begejstret for har digitalis. De giver en vidunderlig skødesløshed til en have.

  Det er første gang jeg besøger din blog, og jeg ved ikke, om den er gal med min computer eller forbindelse her til morgen (begge er ellers lynhurtige), men din blog kører meget, meget langsomt, når jeg klikker.

 2. Mette Hundebøll 8. juli 2013 hos 10:59 #

  Hej. Tak for din kommentar, jeg har ofte besøgt Nettes lille have med glæde…både billeder og info kan jeg bruge. Ja, hvem er jeg…det skulle jeg måske skrive lidt mere om på min blog, jeg ved det ikke. Kort fortalt, Mette, 40 år, førstegangshaveejer, købte Skohuset for tre år siden og startede haven fra bunden (dvs. det reelt var et stykke mark). Haven er min interesse, terapi…og ikke mindst det der gør at jeg hvert år klarer vinteren…forventningen og tankerne om næste sæson kan man overleve længe på ;-). Godt du siger det med hastigheden…det skal jeg undersøge. God havedag i solen til dig. Bedste hilsner Mette

  • Shadylady@live.dk 9. juli 2013 hos 07:59 #

   Hastigheden kører fint i dag! Tak for infoen 🙂

   Øv, jeg troede IKKE, at min e-mail adresse kom med ud i det offentlige, så jeg ændrer lige mit navn, for det indbyder muligvis til spam osv.

   Jeg anser også mig selv for havebegynder, selvom jeg har haft haven i nogle år, men diverse haveblogs (som jeg fandt i 2009) har inspireret mig og givet mig viden i en sådan grad, at min have de sidste par år har ændret sig utroligt meget.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

TANTE TEAS SKRIVERIER

Teas guddommelige visdomsord...

Musings of an Aspie

one woman's thoughts about life on the spectrum

Marens Blog

Jeg er 37, bor i København, taler jysk og er en slags forfatter. Og så er jeg mor til Kamille på 7, Mynte My på 4 og Anemone på 2. (Jeg er stadig i tvivl om, man godt må lave tema over sine børns navne, men undskylder mig som regel med, at jeg altså har været fucked up på amme-hormoner alle de gange, jeg har skullet vælge navne). I øvrigt gad jeg godt, min blog handlede mindre om mine børn. At jeg vidste hvor lande som Aserbadjan rent faktisk lå og kunne fortælle jer lidt mere om, hvordan de går og har det. Men det aner jeg ikke en skid om. Forestiller mig jeg sætter mig ind i den slags, når børnene er større og jeg ikke mere skal have skænderier med Smukke Allan om hvem, der har været oppe flest gange sidste nat, altid skal vaske den store gryde op eller har smurt flest madpakker siden januar - og derfor har gjort sig fortjent til at bestemme over fjernbetjeningen resten af året.

toraeffersoe.wordpress.com/

En blog styret at kærligheden til lækre, søde sager!

Staudefeen

Et mentalt tomrum - tanker, ord og billeder fra haven og livet i og omkring...

At leve et liv med ADHD - et grænseland imellem det normale og det unormale

bloggen handler primært om hvordan det er som ung at leve et liv med ADHD og om hvordan jeg lever i et grænseland mellem det normale og unormale, og hvad det giver mig af tanker og bekymringer.

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Bag havelågen

Et mentalt tomrum - tanker, ord og billeder fra haven og livet i og omkring...

Haven i Bjergene - Signes Vals

Et mentalt tomrum - tanker, ord og billeder fra haven og livet i og omkring...

Autismetanken

- autismevenlige tips og masser af tanker

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Skovhushaven

Et mentalt tomrum - tanker, ord og billeder fra haven og livet i og omkring...

%d bloggers like this: