Ramsløg dukker op i skoven i disse dage. I dag kunne jeg høste den første håndfuld, lige nok til et glas af (måske) verdens bedste ramsløgspesto. Herunder følger opskriften som jeg har udviklet gennem mange omgange…måske du kan udvikle videre, eller blot prøve den som den er. Ramsløgen kan erstattes af rucola eller basilikum hvis man ønsker en andre varianter af pesto.
Ramsløgspesto med nødder og parmesan.
Denne pesto er god som en mere grov og frisk variant hvis man blot purerer den let. Olivenolien tilsættes i den mængde man selv synes ift. ønsket konsistens.
En lille skål pesto:
50 g nødder eller kerner (pinjekerner, mandler, hasselnødder, pekannødder osv.)
To-tre gode håndfulde ramsløg og eventuelt lidt bredbladet persille
Saft fra en halv citron (cirka halvanden spiseskefuld)
25 g parmesanost
Et lille fed hvidløg
salt og peber
½-1 dl olivenolie
Alle ingredienser blendes og smages til med salt, peber og måske lidt mere citronsaft. Pestoen holder sig fint i køleskabet 1-2 uger.
Skriv et svar